Onderwijs & Technologie

Onderwijs & Technologie

Over hoe nieuwe technologie de wijze van lesgeven beinvloedt

Zoek in deze groep

Leden van de groep

Nieuwsbrief abonnementen

Onderwijs & Technologie

Onderwijs & Technologie

Eigenaar: Alexander Bos

Leden van de groep: 28052

Omschrijving:
 

Inspiratie rechtstreeks uit de klas

Maatwerk is een trend die breed intrede heeft gedaan in de samenleving. Ook op de scholen. Als schoolleider of docent denk je na over de betekenis hiervan voor jouw school en je vak. Want er valt nogal wat te kiezen: digitalisering, individualisering, differentiatie of gepersonaliseerd leren, er komen vele namen voorbij, ieder met hun eigen kenmerken en consequenties.

Deze keuzemogelijkheden zijn een rechtstreeks gevolg van de digitalisering, die breed intrede heeft gedaan in onze samenleving. Informeren, communiceren, het delen van kennis, het is in een stroomversnelling geraakt. Ook docenten maken steeds meer gebruik van technologische leermiddelen. Ouders en leerlingen willen dat ook. Voor hen is technologie als hulpmiddel in het dagelijks leven vanzelfsprekend geworden. De vraag is hoe je dit als schoolleiding en als docent gaat inzetten voor je leerlingen.

Ook wij bij ThiemeMeulenhoff buigen ons over die vraag. Dagelijks zijn wij in gesprek met schoolleiders en docenten. Jouw vragen over digitalisering en maatwerk in de klas, proberen wij te vertalen in nieuwe leermiddelen die aansluiten bij de technologie van de school. Jouw visie, ideeën en ervaringen zijn voor ons een leidraad.

Graag delen we de kennis en ervaring die we tegenkwamen op de scholen met u in deze groep. Inspirerende ideeën, verrassende inzichten, heldere visies, leerzame ervaringen, rechtstreeks uit de klassen, de docentenkamers en bestuurskamers van scholen. Het zijn deze inzichten en ervaringen waarvan we leren, elke dag weer. We hopen dat ze ook voor jou boeiend en nuttig zijn, zodat we samen leren vernieuwen in het onderwijs.

Plaats in deze groep jouw reactie!

 

 Door: Eric Razenberg, directeur ThiemeMeulenhoff

 

Digischool wordt medemogelijk gemaakt door ThiemeMeulenhoff

 

Ondertitel: Over hoe nieuwe technologie de wijze van lesgeven beinvloedt
Tag(s) (komma gescheiden):

MEEST ACTUELE BLOG'S

image

Laat Onderwijs & Technologie weten wat jij ervan vindt!