Betekenisvol onderwijs

Betekenisvol onderwijs

Over betekenis van je docentschap

Zoek in deze groep

Leden van de groep

Nieuwsbrief abonnementen

Betekenisvol onderwijs

Betekenisvol onderwijs

Eigenaar: Ron van Es

Leden van de groep: 25922

Omschrijving:

 

BETEKENISVOL WERKEN

In de wereldwijde studie 'Purpose at Work', waarbij  25.000 LinkedIn gebruikers wereldwijd werd gevraagd naar betekenis van en op het werk wordt duidelijk dat dat steeds meer mensen betekenis zoeken in hun werk. En juist in het vinden van die betekenis beter werken. 

Vandaag de dag ben je niet alleen meer een docent op je vakinhoud. Het gaat veel verder dan alleen het overbrengen van kennis. Docentschap brengt ook de overtuiging mee dat je van betekenis bent voor de ontwikkeling van kinderen, in relatie met de school en de ouders en dat is niet makkelijk. Vooral omdat school en leren veel verder gaat. Meer vraagt. Meer verlangt. Hoe hou je dat vol?

Maar ook de school als organisatie wordt steeds meer aangesproken op de missie, of de 'purpose'. Het begrip 'purpose' wordt dan ook steeds urgenter voor organisaties. Hoe vertaalt zich dat ook in de school?

‘Goed leraarschap kan niet gereduceerd worden tot techniek, maar vloeit voort uit de identiteit en de integriteit van de leraar.’ - Parker Palmer

Betekenis geven aan je werk - als docent, als manager, als bestuurder begint dus altijd met 'an sense of purpose'. Meer weten over betekenis en je werk? Lees eens verder in de serie 'Betekenisvol Onderwijs'

Ron van Es - Work and Purpose 

Ondertitel: Over betekenis van je docentschap

MEEST ACTUELE BLOG'S

Geen resultaten gevonden.