Workshop: Mediawijsheid/21e eeuwse vaardigheden

  • Zet in mijn agenda
    21-06-2017 09:00:00 21-06-2017 17:00:00 Europe/Berlin Workshop: Mediawijsheid/21e eeuwse vaardigheden       Omschrijving van de workshop: Leraren en/of leerlingen leren in deze workshop alles rondom Mediawijsheid. Van goed zoeken op internet, internetgevaren, gameverslaving, social media tot het maken van een spreekbeurt en een interactieve Mediawijsheid quiz met You tube. Er worden zowel dingen besproken als dingen gemaakt. De thema’ s waarover presentaties gemaakt worden kunnen aansluiten bij het thema op school zodat het eindresultaat gepresenteerd kan worden. Aan... noreply DD-MM-YYYY
Door Alexander Bos 293 dagen geleden
21-06-2017 09:00
21-06-2017 17:00

     

Omschrijving van de workshop: Leraren en/of leerlingen leren in deze workshop alles rondom Mediawijsheid. Van goed zoeken op internet, internetgevaren, gameverslaving, social media tot het maken van een spreekbeurt en een interactieve Mediawijsheid quiz met You tube. Er worden zowel dingen besproken als dingen gemaakt. De thema’ s waarover presentaties gemaakt worden kunnen aansluiten bij het thema op school zodat het eindresultaat gepresenteerd kan worden. Aan het einde van de lessen zijn de leraren en/of leerlingen Mediawijs en krijgen de leraren en/of leerlingen een Mediawijsheid diploma. Deze lessen kunnen onderdeel zijn van een totaalproject waarin leraren, directie en ouders betrokken worden om de hele school Mediawijs te maken maar kunnen ook los gegeven worden.     

De workshop is zowel geschikt voor leraren als leerlingen en kan aansluiten bij het thema waar de school op dat moment mee bezig is. 

Klik hieronder op het plaatje voor een interactieve You-tube presentatie die gebruikt wordt in deze lessen rondom het thema “Mediawijsheid” De leerlingen leerden bij deze presentatie zoeken op You tube, filmpjes te beoordelen op waarheid en educatieve relevantie. Vervolgens maakten ze de filmpjes zelf interactief met goede zinnige vragen en antwoorden en presenteerden dit aan de hele school.  

Klik op het plaatje! Inlogcode is bibliotheek!!

 

AANMELDEN

 

image Linlin van Lonkhuyzen         Ilse Godtschalk