Hoe om te gaan met groepsdynamiek

 • Zet in mijn agenda
  23-01-2017 14:00:00 23-01-2017 17:00:00 Europe/Berlin Hoe om te gaan met groepsdynamiek   AIRO Visie organiseert in samenwerking met Dit Is Wijs Academy een vernieuwde training Groepsdynamiek. De training bruist van inzichten en strategieën die succesvolle trainers en leerkrachten gebruiken om de beste en snelste resultaten te boeken op het gebied van groepsdynamica. Daarnaast werken we aan je eigen persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit van lesgeven. Want jij bent degene die het verschil maakt in de groep.  Tijdens de training behandelen we de verschillende... noreply DD-MM-YYYY
 • iedereen (publiek zichtbaar)
Door Alexander Bos 367 dagen geleden
23-01-2017 14:00
23-01-2017 17:00
18 / 18

 

AIRO Visie organiseert in samenwerking met Dit Is Wijs Academy een vernieuwde training Groepsdynamiek. De training bruist van inzichten en strategieën die succesvolle trainers en leerkrachten gebruiken om de beste en snelste resultaten te boeken op het gebied van groepsdynamica. Daarnaast werken we aan je eigen persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit van lesgeven. Want jij bent degene die het verschil maakt in de groep. 

Tijdens de training behandelen we de verschillende fases van de groep. Hoe je de fases kunt herkennen en welk leerkrachtgedrag je het beste kunt inzetten om door te groeien naar de volgende fase. Ook geven we inzicht in jouw intrinsieke waarden binnen de klas, de weerstand tegen je klassenklimaat en de weerstand tegen jou als docent. Tussen de laatste twee zit een wezenlijk verschil, maar word niet altijd goed beoordeeld.  Als laatste besteden we aandacht de fases van interactie en de cirkels van betrokkenheid en invloed. Wat is het verschil en hoe ga je hiermee om. 

 

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de opleiding

 • Basisprincipes ruimte nemen en geven
 • Theorie en praktijk groepsfases
 • Persoonlijke invloed op de groep
 • Drijfveren en persoonlijke verwachtingen
 • Verschillende vaardigheden met succes

Iets voor u?

 • U werkt als professional in het onderwijs
 • U wilt pestgedrag tussen leerlingen voorkomen 
 • U wilt meer aandacht geven aan sociale cohesie in de groep 

Doelgroep: Deze training is bedoeld voor alle professionals met lesgeefbevoegdheid met of zonder eigen klas in het onderwijs. 

Werkvorm:

Tijdens de workshops / trainingen maken wij gebruik van het 30-70 principe. Hierbij is de basis van de training feitelijk onderbouwt (30%) en zoeken we voor de transfer naar de praktijk altijd de interactie op met de deelnemers (70%). Ervan uitgaande dat een deelnemer veel meer oppakt wanneer hij of zij intrinsiek gemotiveerd is om deel te nemen. We gaan opzoek naar de innerlijke drijfveren. 

Studiebelasting: De training Vaardigheden Groepsdynamiek bestaat uit 7 bijeenkomsten van 3 uur.

 

http://www.ditiswijsacademy.nl/nl/alle-workshops/groepsdynamiek-amsterdam-september-2016/
495 euro (exclusief BTW)