Budget-neutraal nascholen in Europa

  donegal
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door donegal in de groep PROFESSIONALISEREN 12 dagen geleden

  Oudenbosch 06-11-2017

  Als het goed is komt deze mail terecht bij leerkrachten die al eens een nascholing hebben gevolgd in het buitenland met subsidieprogramma van Comenius of vanaf 2014 met Erasmus plus. Komt ook terecht bij mensen, die het een keertje hebben geprobeerd, maar toen niet in aanmerking kwamen voor  de beurs. En bij heel veel mensen, die het al jaren van plan zijn, maar op een of andere manier het niet voor elkaar krijgen. Te laat beginnen, opzien tegen de ingewikkelde formulieren, er niet in geslaagd zijn collega`s enthousiast te maken, niet genoeg medewerking van directie hebben gekregen of een combinatie van deze factoren.

  De volgende deadline is 01-02-2018. Je kunt dan aanvragen voor 2018/2019.

  Het aanvraagformulier is nog niet beschikbaar, maar je kunt deze tijd prima gebruiken om na te gaan of er belangstelling is op je school en voor overleg met directie. Als je een vorige keer niet in aanmerking bent gekomen voor een beurs heb je ook bericht gekregen waarom je aanvraag niet goed genoeg werd bevonden. Maak gebruik van die opmerkingen bij deze aanvraag. Begin op tijd.

  Heel veel scholen waar je terecht kunt. In Verenigd Koninkrijk, Ierland,Malta, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.  Cursus met methodologische component of werken aan je eigen taalvaardigheid.

  ·       Prijzen van de school zijn ook de prijzen van Taal in praktijk.

  ·       Van één tot zes weken.

  ·       Budget-neutraal.  Cursus, reis, accommodatie en verblijf worden vergoed.

  ·       Verblijf in gastgezin, appartement of hotel.

  ·       Bedoeling is dat je met een groep collega`s van je school gaat, maar je hoeft niet allemaal naar dezelfde cursus, school, stad of land. Eén aanvraagformulier voor de gehele school.

  De school vraagt subsidie aan. In de praktijk komt het er op neer dat een groepje enthousiaste docenten na overleg met de directie aan de slag gaat .Ik zorg voor de formulieren, een handleiding, ingevulde voorbeeld formulieren van mijzelf en van enkele partnerscholen en je kunt mij altijd bellen of mailen als je dreigt vast te lopen.

  Dit jaar ging er een groep van 19 docenten basisonderwijs voor een week naar Galway. Subsidie van ruim € 40.000. Een docent Frans ging naar Guadeloupe. Een docent Engels terug uit Cambridge: ‘Ik heb het weer buitengewoon naar mijn zin gehad en voel me bevoorrecht dat ik met zo’n Erasmus+ beurs naar het buitenland kan om na te scholen, weer buitengewoon de moeite waard! Ik was de enige Nederlander, net zoals in Edinburgh drie jaar geleden. Ik snap niet dat er daar niet wemelt van de collega’s ’ Collega`s Duits naar Goethe Institut en Sprachenatelier Berlin. Malaga is erg in trek.

  Kijk voor meer reviews op mijn website. www.taalinpraktijk.nl

  Heb zelf de afgelopen twee jaar verschillende partnerscholen bezocht. In Cadiz, Sevilla, Dublin, Galway, Malaga, Cambridge en Oxford. En ga daar zeker mee door. Overal enthousiaste docenten en staf. Heel veel verschillende scholen. Splinternieuw modern gebouw, maar ook een school in een oude sfeervolle watermolen.

  Stuur een mailtje naar noudoomen@tele2.nl en ik houd je op de hoogte.

  Met vriendelijke groet,    

  Noud