Aangeraden groepen

Onderwijs & Technologie

Onderwijs & Technologie

Over hoe nieuwe technologie de wijze van lesgeven beinvloedt

Vragen aan de ervaringsdeskundige gepeste/ouder!

  Bleeker Donja
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door Bleeker Donja in de groep Anti Pesten 187 dagen geleden
  Vragen aan de ervaringsdeskundige gepeste/ouder!

  VRAGEN AAN DE ERVARINGSDESKUNDIGE (GEPESTE/OUDER)

  Kun je aangeven hoe je zelf gepest werd?

  Op de basisschool ben ik ruim 4 jaar gepest. Ik ben dagelijks uitgescholden om mijn uiterlijk en ben fysiek meerdere malen aangevallen. Dit gebeurde veelal tijdens schooltijd en het pestprobleem werd door de school niet voldoende erkend. Ook sommige leerkrachten maakten deel uit van de pesterijen. Door bijvoorbeeld ongevraagd een persoonlijk briefje voor te lezen aan de klas, waarin ik aangaf mij niet goed te kunnen concentreren. Dit gaf de groep extra reden om mij te blijven pesten. Door het pesten ging het presteren op school erg moeizaam en daardoor heb ik uiteindelijk met een te laag schooladvies de basisschool verlaten. Twee jaar en een hele fijne brugklasperiode later ben ik gelukkig toch op het juiste niveau terecht gekomen.

   

  Hoe kijk je als volwassene terug op jouw basisschooltijd?

  Deze periode heeft mij als mens zeer getekend. Er is jarenlang hulpverlening en traumaverwerking aan te pas gekomen, voordat ik er echt mee om wist te gaan. Zeker toen ik zelf moeder werd, speelde het oude trauma al snel weer op. Dit maakte voor mij dat de kleinste dagelijkse dingen al een heel avontuur konden zijn. Een voorbeeld is, dat ik de eerste vier jaar mijn zoon niet zelfstandig naar school durfde te brengen. Dit omdat de bekende geur van een basisschool en de vele groepjes mij flinke paniekaanvallen konden bezorgen.

   

  Je bent nu zelf moeder. Wat vind jij belangrijk in het onderwijs?

  Een goede en regelmatige communicatie tussen de school en dan met name tussen de leerkracht en ouders, staat bij mij voorop. Naar mijn mening zijn de rapportgesprekken erg belangrijk, maar het tussentijdse contact kan soms nog belangrijker zijn. Vaak zijn dat de momenten waarop je een duidelijk beeld krijgt van elkaar, omdat je net iets nauwer samenwerkt met een duidelijk gemeenschappelijk doel. Namelijk het welzijn van het kind!

   

  Wat is jouw advies aan een docent?

  Mijn advies aan een docent is eigenlijk heel simpel. Biedt een luisterend oor, wanneer dat kan en durf vragen te stellen. De docent brengt veel tijd door met de kinderen en het is dus erg belangrijk te weten wat er soms door ze heen gaat. Durf daarom als docent ook vragen te stellen aan de ouders, wanneer je vermoedt dat er iets aan de hand is. Natuurlijk zijn mooie cijfers erg belangrijk, maar het sociale aspect van het naar school gaan mag absoluut niet worden vergeten. Een goede en regelmatige communicatie tussen de docent en ouders kan hier een grote bijdrage aan leveren en het veiligheidsgevoel in en om de school versterken.

   Vragen aan de ervaringsdeskundige gepeste/ouder!