Nieuwe thema Mediawijsheidweek: SAMEN Mediawijs

  Ivo Wouters
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door Ivo Wouters in de groep Mediawijsheid 223 dagen geleden
  Nieuwe thema Mediawijsheidweek: SAMEN Mediawijs

  De huidige generatie kinderen en jongeren groeit op in een wereld vol media. Een wereld waarin je slechts een smartphone nodig hebt om dagelijks op ontdekkingsreis te gaan. Waarin je eenvoudiger met elkaar in contact kan komen dan ooit tevoren. Maar behalve deze eindeloze mogelijkheden, zijn er ook risico’s. Van cyberpesten en wraakporno tot nepnieuws en radicalisering. De manier waarop we ons online gedragen, kan uiteindelijk grote maatschappelijke gevolgen hebben.

  Hierover moeten we met elkaar in gesprek, maar dat is niet altijd even makkelijk. Omdat we elkaar niet begrijpen, een andere ‘taal’ spreken of de mediawijze skills missen om tot de kern door te kunnen dringen. Daarom is het thema van de Week van de Mediawijsheid 2017 Generatie Media: samen mediawijs. Van 17 tot en met 24 november roepen we docenten, professionals, ouders, kinderen en jongeren op om zowel thuis als in de klas samen in gesprek te gaan over ons online gedrag en mediawijze vaardigheden. Zodat we elkaars leefwerelden beter leren begrijpen en de volgende stap kunnen zetten richting een generatie die klaar is voor een mediawijze toekomst.

   

  Socialschools (www.socialschools.nl) heeft vanaf september een mooi aanbod met lessen voor groep 6, 7 en 8 om kinderen in een veilige omgeving voor te bereiden op wat sociale media voor moois te bieden heeft. Houd de omgeving in de gaten: www.socialacademie.nl voor meer informatie.