Tentoonstelling "Prints in Paris 1900" Van Gogh Museum

  Redactie
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door Redactie in de groep Communauté des professeurs de français 103 dagen geleden
  Tentoonstelling "Prints in Paris 1900" Van Gogh Museum

  De tentoonstelling ’Prints in Paris 1900. Van elitair tot populair’ neemt u mee naar het Parijs van het fin de siècle. Ruim 250 toonaangevende prenten zijn eenmalig te zien.

  Tijdens het fin de siècle (1890-1905) hing heel Parijs vol met kleurrijke affiches. Prenten als het inmiddels wereldberoemde Le Chat Noir en Le Moulin Rouge waren toen gewoon te zien op boulevards en in volkse cafés.

  Sommige kunstenaars maakten naast populaire affiches ook prenten in zeldzame drukken, die gretig werden bewonderd door privéverzamelaars uit de elite en alleen te zien waren in exclusieve galeries.

  Prints in Paris 1900 brengt beide werelden opnieuw tot leven, en geeft een uniek en levendig beeld van het opwindende Parijse culturele leven. Stap binnen in het interieur van een verzamelaar uit die tijd en bekijk de exclusieve prenten zoals de elite dat toen deed. Of waan je in de straten van Parijs waar de populaire affiches om aandacht schreeuwen met hun felle kleuren, grote letters en krachtige silhouetten.

  Te bewonderen t/m 11 juni 2017.

   

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers