Onderwijs & Technologie

Onderwijs & Technologie

Over hoe nieuwe technologie de wijze van lesgeven beinvloedt

De beste adaptieve digitale leeromgeving

  Redactie
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door Redactie in de groep Onderwijs & Technologie 255 dagen geleden
  De beste adaptieve digitale leeromgeving

  Gepersonaliseerd leren is op dit moment een belangrijk thema in het onderwijs. Tegelijkertijd is het best lastig om tot een goede definitie te komen van wat gepersonaliseerd leren precies is. Veel docenten zien gepersonaliseerd leren als een vergaande vorm van differentiëren.


  In navolging van de Oscars, organiseert Digischool de verkiezing beste adaptieve leeromgeving. Wij hebben gekeken welke oplossingen voor gepersonaliseerd leren er zoal worden aangeboden door ontwikkelaars van leermiddelen en leerplatforms. Onderstaand overzicht is zeker niet uitputtend, maar meer een eerste aanzet tot een uitgebreidere lijst. Heb jij ervaring met een of meer van deze oplossingen, deel ze dan met ons! Ook als je tips hebt over leermiddelen die zeker niet mogen ontbreken in dit overzicht.


  Kies hier jouw favoriet!

   

   

  Jump - Adaptieve grammaticatrainer Engels

  Voor leerlingen Engels. Jump houdt rekening met het niveau en de manier waarop een leerling leert en past zich op basis van data automatisch en real-time aan de leerling aan. Leerlingen die oefenen worden ter motivatie beloond met ijssmaakjes.

  Uitgever: Malmberg

   

  eDition - Een interactieve digitale leeromgeving

  eDition is de interactieve digitale leeromgeving die uitgever ThiemeMeulenhoff al enkele jaren aanbiedt bij haar methodes. Binnen eDition kan de docent differentiëren door opdrachten aan- of uit te zetten voor een leerling, groep of subgroep. Zo kan voor iedere leerling een lesprogramma op maat worden samengesteld. Opgaven worden automatisch nagekeken. Leerlingen en docenten krijgen direct feedback.

  Uitgever: ThiemeMeulenhoff

   

  Snappet - Een adaptief onderwijsplatform ontwikkeld voor de kernvakken van het basisonderwijs

  Leerlingen maken de verwerkingsstof op door Snappet verhuurde tablets. Deze vervangen de werkboeken van de lesmethoden. De leerboeken van de methodes blijven nog steeds nodig. Sinds dit schooljaar is de adaptieve oefenomgeving van Snappet ook beschikbaar in het voortgezet onderwijs voor het vak wiskunde.

  Uitgever: Snappet

   

  Got it - Een adaptieve online leeromgeving voor het vak rekenen  

  Met Got it Rekenen kan iedere leerlingen op zijn/haar eigen niveau oefenen. De adaptieve software zorgt er voor dat leerlingen telkens nieuwe opdrachten krijgen. Deze opdrachten zijn gebaseerd op eerder behaalde resultaten. Naast oefenopgaven bevat Got it uitlegfilmpjes, theorie en een docentendashboard.

  Uitgever: ThiemeMeulenhoff

   

  Learnbeat - Een digitale leeromgeving 

  De slimme software van Learnbeat zorgt ervoor dat leerlingen op de juiste leerdoelen en op het juiste niveau leren. Learnbeat biedt de docent dashboards met de voortgang en prestaties van de leerlingen. Binnen Learnbeat wordt het lesmateriaal van verschillende uitgevers aangeboden inclusief een groot aantal Stercollecties van VO-content. Daarnaast kunnen docenten eigen materiaal toevoegen.

  Uitgever: Learnbeat

   

  Muiswerk - online taal- en rekenprogramma’s    

  Muiswerk helpt docenten om leerlingen op hun eigen niveau te laten werken. Ze zoeken voor elke leerling uit wat hij al beheerst en voor welke onderwerpen hij oefenmateriaal nodig heeft. Vervolgens krijgt iedere leerling een persoonlijk oefenprogramma waar hij zelfstandig aan werkt, met uitleg, feedback en een onbeperkte hoeveelheid oefenmateriaal.

  Uitgever: Muiswerk

   

   

  Studyflow - digitale lesmethode voor rekenen & taal

  Studyflow is een digitale leeromgeving waar leerlingen leren in de flow. De omgeving biedt een adaptieve en complete lesmethode voor de vakken Rekenen en Taal (in de toekomst zullen andere vakken volgen). Als één van de speerpunten van leren in de flow, wordt het lesmateriaal en de moeilijkheid hiervan in de leeromgeving automatisch aangepast op het niveau van iedere leerling, zodat zij zich constant uitgedaagd blijven voelen. 

  Uitgever: Studyflow

   

   

  Kies hier jouw favoriet of vul de lijst aan!