Programmeren

  Olivier van Dinteren
  Door Olivier van Dinteren in de groep Pientere Programmeurs 259 dagen geleden Reacties (1)
  Programmeren

  Hoi allemaal,

   

  Mijn naam is Olivier en ik ben ICT-Coordiantor op een basisschool. Wij zijn onze ICT leerlijn aan het verfijnen en willen heel graag programmeren opnemen in deze leerlijn. Naast de bekende dingen zoals: Bomberbot, Scratch ect zoeken wij een pakket of lesmethode die heel nauw aansluit op programmeren maar ook zeer interactief is voor de kinderen. Hebben jullie tips voor mij? Alvast bedankt.

   

  Gr Olivier

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Sandra Witvliet
    Sandra Witvliet 247 dagen geleden

    Beste Olivier,

    bedankt voor uw reactie! Wat leuk om te zien dat uw school zo actief bezig is met programmeren.
    Binnen DIT IS WIJS bieden wij diverse leerlijnen aan rondom programmeren, wellicht is het interessant voor jullie om een keer een kijkje te nemen op onze website? Door op de volgende link te klikken, kunt u meer informatie lezen: Leerlijn Pientere Programmeurs

    Wij bieden de leerlijn Pientere Programmeurs aan voor de midden- en bovenbouw. Hierbij wordt eerst de basis van het coderen aangeleerd. Vervolgens gaan de leerlingen in de praktijk aan de slag met verschillende programma's waaronder Pivot, Lightbot en de Makey Makey. Daarnaast bieden wij ook een leuk leerarrangement met de Bee Bot aan voor de onderbouw. Tevens hebben wij een opvolgende leerlijn programmeren waarbij de leerlingen meer de diepte in gaan. 


    Met vriendelijke groetjes,

    Sandra Witvliet