Over initiatiefneemster/mediapedagoog Ilse Godtschalk

  Alexander Bos
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door Alexander Bos in de groep Video vaardigheden 294 dagen geleden
  Over initiatiefneemster/mediapedagoog Ilse Godtschalk

  Ilse Godtschalk studeerde aan de Uva pedagogiek met specialisatie media. Ze maakte een film in plaats van een geschreven afstudeerscriptie. Daarvoor werkte ze 10 jaar in het onderwijs in diverse klassen, van kleuteronderwijs tot MBO. Na haar studie werkte ze 13 jaar bij SchoolTV. Zo bedacht ze het concept van Het Zandkasteel, maakte ze vele afleveringen van Huisje Boompje Beestje en stond ze aan de wieg van Teleblik, een beeldarchief voor het onderwijs. Voor het SchoolTV-Weekjournaal bedacht ze de cliptoetsen (kaarten met interactieve filmpjes waarmee de kennis verdiept en de verwerking getoetst kon worden).

  Vanuit haar eigen bedrijf Cameraworks, een productiebedrijf gespecialiseerd in educatieve video en films, ontwikkelde ze Movietrader: interactieve video’s voor verschillende toepassingen, waaronder e-learning voor bedrijven. Met de ontwikkeling van Movietrader en de verschillende toepassingen waaronder de Mediawijsheid Clipcard (ook wel Quizkaart) won ze verschillende prijzen. De Mediawijsheid Quizkaart wordt in bibliotheken gebruikt en door de instellingen zelf geactualiseerd met de zeer gemakkelijk te gebruiken software.

  In Curacao en St. Maarten zette Ilse een medialab op om jongeren daar mediawijs te maken. Ilse is moeder van drie kinderen, waaronder twee pubers…

   

  Contact: Movietrader/Camera works/Ilse Godtschalk/ilse@movietrader.nl